BRABUS 1300 R – KTM

Jsi fanda charakteristických úprav aut od značky BRABUS? Pak tě jistě potěší, že BRABUS upravil první motorku!

Původní KTM 1290 Super Duke R Evo byla převlečena do nového kabátu s názvem BRABUS 1300 R. Tuning se sice týká hlavně zevnějšku, ale co je potřeba ještě ladit na třináctikilu?

Tohle „dělo“ o výkonu 180 koní stojí něco málo přes milion korun, ale určitě stojí za to mít tento sběratelský kousek s číselnou plaketkou v garáži, možná i soukromé galerii, nebo třeba obýváku.

Musím vás ale zklamat, protože všech 154 kusů tohoto modelu bylo předrezervováno za necelé 2 minuty od zahájení on-line předprodeje. Stále je možné se zapsat do pořadníku, ale šance jsou mizivé.

Úpravy se týkají celkového postavení motocyklu. Namísto originálu KTM Super Duke R Evo designově zpracovaného spíše do špičatých tvarů se Brabus standartně orientuje do šířky, kdy naznačuje  robustnost a sílu motocyklu a celkově mašinu ladí k Mercedesu G v úpravě Brabus 800, což je vidět na první pohled díky kulatému světlometu. Karbonový design a CNC doplňky dávají Brabusu 1300 R nadčasovost a obří boční sací průduchy vizor skutečně našlapaného stroje.

Standartní výbavou Brabus 1300 R je pět režimů jízdy a quickshifter. Podvozek WP Apex o šesti režimech nastavení vám umožní přesně takovou jízdu, na kterou se sami cítíte, nebo se umí sám nastavit podle stylu jízdy a kvality silnice. Při jízdě se o vaší rovnováhu stará systém náklonu ABS Bosch AG 9.1 podporovaný tlumičem řízení WP Pro. Komponenty Brabus na tomto „erku“ jsou například dvojkoncovkový výfuk, světlo, kola s devíti paprsky a další.

Vyrobeno bude 154 kusů ve dvou barevných variantách a každá z variant bude mít 77 kusů. Počet 77 kusů znázorňuje rok vzniku (1977) německé profesionální tuningové společnosti Brabus.